Universitat Rovira i Virgili

Grup de recerca en dolor Algos

Som un grup de professionals vinculats, majoritàriament, a la Universitat Rovira i Virgili interessats per l'estudi i el tractament del dolor i el nostre objectiu és ajudar a millorar la qualitat de vida a qui en pateix. És amb aquestes persones i els seus familiars, també els seus amics i companys, amb qui tenim un compromís ferm.

En els darrers anys els avenços en el control del dolor han estat formidables, en veritat impensables no fa pas massa temps. Tot i així, malgrat l'eficàcia dels tractaments disponibles, és ben cert que moltes persones continuen experimentant dolor de forma recurrent; un dolor que interfereix considerablement la seva vida i que, sovint, arriba a fer-los sentir miserables.

És amb aquestes persones i els seus familiars, també els seus amics i companys, amb qui tenim un compromís ferm: ajuda'ls a millorar la qualitat de vida. Som dels que creiem fermament en aquella conegudíssima dita de 'més val prevenir que curar'. I és així que bona part del nostre temps i recursos estan adreçats a desenvolupar tractaments que permetin prevenir el dolor i la discapacitat crònics. Sabem que prevenir el dolor no és possible, en alguns casos tampoc desitjable (no hem d'oblidar que sovint el dolor és un signe d'alarma, l'indicatiu de que alguna cosa no funciona). I si bé el dolor pot ser inevitable en algunes ocasions, el patiment i la discapacitat si són opcionals, aquests sí que es poden prevenir.


PREMIS REBUTS

2015

2014

2013

Membre de: 

Amb el suport de: